Федерер: Наказание за пресрочване на времето при сервис



27-06-2014 17:26

След успеха си във втори кръг на Уимбълдън Роджър Федерер коментира една от широко дискутираните теми относно правилата - нарушаването на правилото за максимум 20 секунди подготовка между отделните точки.

В тази връзка швейцарецът настоява правилата да се спазват и да няма излишно забавяне. "Не трябва да пресрочваме това време. Не трябва да губим зрители само защото играем по-бавно.

"Не може да се бавиш по 25 секунди. Нужно е да се фокусираш, но 10 секунди са достатъчни. Правилата са създадени и не трябва да се погазват," заяви Федерер.

Той също така предлага за в бъдеще да се помисли за таймер, който отчита времето между точките. Нещо, за което се бе обявил още преди години.

"Очевидно предстои да се въведе таймер отчитащ времето между точките. Дискутирали сме темата. Може би не е нужно да стигаме толкова далеч, но на следващия съвет ще се реши. В края на краищата няма да се учудя и да се случи.

"Дали винаги успявам да спазя правилото за 20 секунди? Не съм сигурен, но при всички положения за мен е по-добре темпото да е по-бързо," коментира Федерер.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини