Националните отбори до 14 години заминават за европейски първенства



27-06-2014 13:02

Националните отбори по тенис за юноши и девойки до 14 години заминават за квалификационните турнири на европейските първенства, които са от 29 юни до 1 юли. Българската федерация по тенис осигури на двата състава тренировъчен лагер от началото на седмицата на кортовете на Националния тенис център.
 
При юношите капитанът Михаил Андреев ще разчита на държавния шампион Адриан Андреев, подгласника му Леонид Шейнгезихт и Стефан Телкеджиев. Отборът заминава утре за белгийския град Хай, където са срещите.
 
В квалификационната група са още съставите на домакините, Чехия, Естония, Италия, Норвегия, Полша и Турция. Играе се на пряко отстраняване като стигналите до финала отбори се класират за финалния кръг на европейския шампионат, който ще се проведе от 4 до 6 юли в испанския град Мурсия.
 
„Отборът се подготви добре. Надявам се да се представим добре, макар че знаем, че ни чака труден жребий. Ще играем най-вероятно с отборите на Италия или Полша”, коментира капитанът Андреев.
 
Бившият национал за Купа „Дейвис” Иво Братанов е капитан на България при девойките до 14 години. В състава са победителката в държавното лично първенство Гергана Топалова, финалистката Симона Борисова и Деря Яхе.
 
Отборът заминава в събота за Измир, Турция. В групата на българките са тимовете на Латвия, Молдова, Холандия, Румъния, Швеция, домакините от Турция и Украйна. Финалният кръг на еврошампионата е от 4 до 6 юли в италианския град Лоано.
 
„Момичетата тренираха с огромно желание и настроение по време на целия лагер. Сигурен съм, че ще играят добре и в Турция. Мисля, че имат потенциал, за да успеят в тази силна квалификационна група”, заяви Иво Братанов след последното занимание на състава.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини