Мъри се завърна от ада в супермач с Гаске



24-05-2010 22:02 | Станко Димов

Първата ракета на Великобритания Анди Мъри осъществи феноменален отбрат в първия си мач от "Ролан Гарос". Той победи фаворита на публиката Ришар Гаске в двубой, в който изоставаше с два сета. Шоуто на централния корт продължи малко повече от 4 часа, а Мъри се наложи с 4-6 6-7 (5-7) 6-4 6-2 6-1. 

 

Двубоят започна оптимистично за любимеца на публиката Ришар Гаске, който спечели първия сет след пробив в края. Във втората част двамаха удържаха подаванията си и логично дойде време за тайбрек. Там Гаске се наложи със 7-5 точки и направи сериозна крачка към крайния успех. 

 

В решителния трети сет много по-добрата физическа подготовка на Мъри взе превес и британецът се върна в мача. Гаске бе видимо по-изморен и пълният обрат бе само въпрос на време. В последните два сета Мъри тотално взе инициативата и след 6-2, 6-1 продължава напред. 

 

За последно двамата играха един срещу друг преди две години на "Уимбълдън", където Мъри се оказа победител след друга петсетова драма. 

 

Следващият опонент на Мъри е Хуан Игнасио Чела. Това е един от най-лесните съперници за Мъри. Шотландецът го е побеждавал 5 пъти в двубоите между тях.

 

"Много, много съм уморен. Беше страшно тежко, особено в мач от Шлема срещу Мъри. Той винаги се бори и те затруднява максимално. Бях близо, но нямаше как да завърша мача. Трябва да си на 100%, когато искаш да победиш такъв опонент", призна си Гаске.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини