Цветана Пиронкова – Хедър Уотсън 6:3, 5:7, 2:6 (гейм по гейм)



17-06-2014 17:07 | Станко Димов

Цветана Пиронкова загуби срещу представителката на домакините Хедър Уотсън на старта на турнира в Ийстбърн. Световната номер 70 се наложи след малко над два часа игра с 3:6, 7:5, 6:2 и в следващата фаза ще играе с Флавия Пенета.

КОМЕНТАР НА МАЧА:

ПЪРВИ СЕТ, Уотсън сервира първа:

0:1 - Пиронкова започна по-добре и със стабилна игра от основната линия достигна до точка за пробив още в първия гейм на Уотсън при 40:30. Британката се спаси след дълго разиграване, но след това допусна лека грешка и пред Цвети се откри нов шанс. Този път българката допусна да сбърка без да е затруднена. Геймът бе наистина дълъг и премина през още три равенства. Уотсън бе много нервна и допусна двойна грешка значеща трета точка за пробив и този път пловдивчанката я наказа!

0:2 - Пиронкова пласира два много добри начални удара и уверено поведе 30:0. Уотсън обаче отговори с печеливш ретур, а след това реализира и печеливш удар от форхенд - 30:30. Уотсън достигна до две поредни точки за пробив с нови уинъри, но Пиронкова бързо ги отрази. В крайна сметка пробивът е затвърден.

1:2 - Много по-уверена и сервираща на ниво Уотсън спира серията на Пиронкова. Тя без проблеми поведе с 40:0. Цвети отговори с майсторска къса топка в четвъртото разиграване, но това остана единствената й точка.

1:3 - Цвети диктува ситуацията на корта. Тя направи отлично второ разиграване, в което завърши с мощен форхенд за 30:0. Гейм на нула.

2:3 - И двете състезателки демонстрират качествен тенис. Първите две точки завършиха с печеливши за всяка от тях - първо Уотсън, а след това и Пиронкова от бекхенд страната си. Уотсън като цяло е по-агресивната състезателка и диктува темпото на разиграванията. Пиронкова изравни резултата за 30:30 с хубава къса топка, а после затрудни максимално Уотсън и получи нов шанс да пробие. Хедър го отрази с майсторски печеливш бекхенд по правата. Пиронкова не се притесни и "разстреля" сервиращата Уотсън с печеливш ретур за втора точка да пробие, която също пропусна малко по-късно. Важен гейм за Уотсън.

2:4 - Много добри първи сервиси на Пиронкова. Тя затваря в своя полза независимо, че направи в гейма непредизвикана и двойна грешка.

3:4 - Никакви проблеми за Хедър Уотсън. Тя подобрява играта си и най-вече реализира все повече първи сервиси. Затваря на нула с първия си ас.

3:5 - Отлично начало за Пиронкова. Тя реализира втори ас за 40:0, а преди това впечатли и с убедителни бекхенди. След това Уотсън спечели две поредни разигравания с агресивна игра, но така и не се добра до равенство.

3:6
- Пиронкова доминира с много дълбоки и прецизни удари, които изненадват британката. При 30:0 Цвети реализира и отличен минаващ, достигайки до три поредни сетбола. Уотсън отрази първата след дълго разиграване, а втората със сервис, но при третата прати бекхенда си в мрежата. СЕТ ЗА ПИРОНКОВА И ТЯ ЩЕ СЕРВИРА ПЪРВА НА СТАРТА НА ВТОРАТА ЧАСТ!

ВТОРИ СЕТ, Пиронкова сервира първа:

0:1 - Много атакуваща и агресивна игра на Уотсън, която бързо поведе с 40:0 след поредица добри удари. Цвети спечели две поредни разигравания, базирайки се на хубави сервиси. При третата точка за пробив Уотсън печели след отлично воле.

0:2 - Уотсън затвърждава. Независимо, че допусна две двойни грешки тя задържа аванса си с по-агресивна игра.

1:2 - Далеч по-убедителна Цвети. Серия мощни сервиси не дават шансове на британката.

2:2 - Два изключителни минаващи удари на Пиронкова й донесоха аванс 30:0. Уотсън се притесни и в този момент прати форхенда си в мрежата от лесна позиция и се озова в ситуация да отразява три възможности за връщане на пробива. Гейм на нула за българката.

3:2 - Много уверена Пиронкова! От 15:30 тя реализира две поредни разигравания, в които надигра опонентката си, а след това завърши и геймбола си. Трети пореден гейм за ракета №1 на България.

3:3 - Гейм на нула за Уотсън. Тя спира серията на Пиронкова след наистина уверена игра и сякаш е преодоляла трудния момент.

3:4 - Уотсън продължава да доминира и след два отлични ретура дръпна 30:0. Пиронкова отговори с добро сервиране и успя да изравни - 30:30. Пиронкова пропусна геймбол при 40:30, в което имаше своите шансове. След това пък се озова отново в трудна ситуация да отразява възможност да загуби загуби подаването си. Британката продължи да доминира и пак заслужи пробив.

4:4 - Много непредизвикани грешки и от двете. Пиронкова прати топката в мрежата в първите две разигравания без да е видимо затруднена. След това обаче и Уотсън допусна сериозен спад в представянето си и Пиронкова изравни 30:30. Тенисистките демонстрират наистина нервна игра и постоянно грешат. Уотсън пропусна три шанса да завърши и Пиронкова връща веднага пробива.

4:5 - Оспорвано премина и този девети гейм. Двете си размениха предимство и се стигна до равенства за 30:30 и 40:40. Уотсън обаче бе по-агресивна и след отличен форхенд стигна до възможност да пробие отново. В решителното разиграване пък завърши с воле на мрежата и ще сервира за втория сет.

5:5 -
Уотсън започна с печеливш удар, но продължи да редува добри и неуверени изпълнения. Двете логично достигнаха до ключов момент при 30:30, когато Пиронкова дочака възможност пак да върне пробива след завършващ от бекхенд. След страхотно разиграване Цвети пак успява и изравнява!

5:6 - Уотсън ще сервира за трети път за спечелването, след като отново сервиращата Пиронкова не съумява да спечели подаването си. Много грешки и от двете, но главно от българката.

5:7 - Този път отлично сервиране за Хедър Уотсън. Тя затваря с гейм на нула и вкарва двубоя в третия сет.

ТРЕТИ СЕТ, Пиронкова сервира първа:

0:1 - Пиронкова пласира два добри сервиса, но допусна и две непредизвикани грешки за равенство 30:30. Уотсън завърши с воле и поведе. Малко след това британката стигна до четвърти пореден пробив!

0:2
- Четвърти пореден гейм за Уотсън. При 30:15 Цвети реализира един от най-добрите си форхенд печеливши удари - мощно по правата, но нищо повече.

0:3 - Серията на Уотсън продължава. Тя тотално доминира на корта главно чрез своя форхенд и подкрепяна от публиката изглежда все по-близо до обрат и крайна победа.

0:4 - Много добро сервиране за Уотсън, която убедително печели и този свой сервис гейм.

1:4 - Британката продължи с по-добрата си игра и поведе с 30:15. В този момент тя допусна лека грешка и вместо да поведе 40:15 в крайна сметка загуби гейма.

1:5 - Двойна грешка и успешна къса топка на Пиронкова доведоха ситуацията на корта до 30:0 в полза на българката. Уотсън обаче не се притесни, намери началния си удар и с лекота спечели четири поредни точки.

2:5
- Играта на Пиронкова тотално се разпадна. Тя продължи да греши и да не пласира първи сервис. При 30:30 направи и двойна грешка, което донесе мачбол на Уотсън. Британката обаче й помогна с нервна грешка от форхенд в този момент. Пиронкова все пак печели подаването си.

2:6 - Пиронкова пласира добри ретури и благодарение на агресивна игра стига до аванс 30:15. В този момент Уотсън спечели ключово разиграване с печеливш удар от форхенд за 30:30. С добро излизане на мрежата Пиронкова получи шанс да върне един от пробивите, но го пропусна с лека грешка. Уотсън спаси още две възможности да загуби сервис гейма си и малко по-късно реализира с ас първия си мачбол.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини