Селеш: На Уимбълдън Федерер може да вземе нова титла



13-06-2014 15:51

Бившата номер 1 Моника Селеш разказа за нещата, които в последно време и правят впечатление в света на тениса. Тя прогнозира, че на Уимбълдън отново фаворити при дамите са преди всичко Серина Уилямс и Мария Шарапова.

"Това, което ме изумява е професионализмът на топ играчите. Надал се завърна след травма и спечели "Ролан Гарос" за девети път. Същото може да се каже и за Федерер - човек с толкова титли и успехи да продължава да играе с такова желание.

"Мария Шарапова също. Тя прогресира и става все по-добра на всички настилки. И най-вече на клей, който по принцип не й подхожда," коментира Селеш.

Какви прогнози обаче дава Селеш за предстоящия Уимбълдън? "В мъжката част ситуацията много зависи от жребия. На Анди Мъри ще му бъде много трудно да защити титлата си. Именно на Уимбълдън Федерер има най-големи шансове да вземе още един трофей от Големия шлем. Не трябва да подценяваме и Джокович.

"В женската част фаворити са Серина Уилямс и Мария Шарапова. Искам да видя сблъсък във финала между тях, както предполагам и повечето фенове," допълва Селеш.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини