Григор Димитров – Едуар Роже-Васлен 7:6, 6:4 (гейм по гейм)



12-06-2014 14:39 | Станко Димов

Григор Димитров надигра Едуар Роже-Васлен в двубой от III кръг на турнира в Куинс Клъб, Лондон след 7:6(3), 6:4.

РАЗВИТИЕТО НА СРЕЩАТА ГЕЙМ ПО ГЕЙМ:

ПЪРВИ СЕТ, Димитров ще сервира първи:

1:0 - Успешно начало на българина. След два добри сервиса той поведе с 30:0, но след това допусна две грешки от форхенд за 30:30. Последваха ас и двойна грешка и ново равенство 40:40. Той все пак реализира втория си геймбол и открива резултата.

1:1 - Гришо спечели първата точка в този гейм, но след това французинът отговори с две майсторски волета на мрежата - 30:15. Той изравнява без проблеми.

2:1 - Добри сервиси осигуриха на Григор аванс от 40:0. В крайна сметка той затваря на 15.

3:1 - ДимиЕкспрес пласира печеливш удар при първия си ретур, но Роже-Васлен бързо отговори с добри сервиси - 30:15. Нов печеливш удар от форхенд направи французина само зрител - 30:30. Димитров демонстрира, че и минаващите от бекхенд може да изпълнява с лекота и получи точка за пробив, която обаче мигновено бе спасена с начален удар. Втората възможност не закъсня, а този път Васлен прати бекхенда си в мрежата.

4:1 -
Затвърждаване на 15. Димитров продължава да доминира от сервис и с форхенда си. Васлен опитва при всяка възможност да излиза на мрежата, тъй като от основната линия не е равностоен. Едва 15 минути игра.

4:2 - Роже Васлен е разколебан и загуби откриващите две точки - 0:30. Той обаче намери първия си сервис и като цяло без повече проблеми се задържа в сета, печелейки подаването си.

5:2 - Гейм на нула за Григор Димитров. Гришо продължава да сервира с над 70% първи начален удар и това максимално улеснява задачата му. Загубил е само четири точки в тези четири гейма досега.

5:3 - Гейм на нула за Роже-Васлен. Отлични първи сервиси и той приключи с третия си ас в сета.

5:4 - Без първи сервис и след поредица грешки дори от форхенд Григор се озова в ситуация 0:40. Френският състезател печели втория геймбол и се спасява в последния момент.

5:5
- Васлен греши все по-малко. При 30:15 дори реализира много труден лоб. След това обаче Димитров отговори с добри ретури за 40:40. С добър минаващ хасковлията получи и първи сетбол, който обаче при бърза размяна не успя да реализира. Стигна се до втори сетбол, но и неговото развитие премина по същия сценарий. Все пак Роже Васлен печели най-дългия гейм в мача.

6:5 - Неубедителен Роже Васлен от ретур. Димитров с лекота спечели трите откриващи точки за 40:0. Последва добро излизане на французина на мрежата на французина и двойна грешка на българина. Все пак третият геймбол не бе пропуснат.

6:6 - Васлен поведе 30:0 с добри сервиси, но след това Григор направи уинър от ретур и дочака грешка на опонента за 30:30. При 40:40 българинът направи елементарна грешка от ретур и пропусна добра възможност. Той бе наказан и се стига до тайбрек.

7:6(3) - Френският тенисист прояви нервност и прати от сравнително удобна позиция своето воле в аут, след което удари с ракетата си мрежата. 3:1 за Димитров с мини-пробив. Двамата продължиха да правят леки грешки и размяната на полетата дойде при 4:2. Най-добрият ни състезател този път не допусна колебание и затвори сета със 7:3 точки след ретур-уинър.

ВТОРИ СЕТ, Роже-Васлен ще сервира първи:

1:0 - Без проблеми за Роже-Васлен. С добри сервиси и успешни излизания на мрежата той поведе 40:0. В крайна сметка реализира втория си геймбол с печеливш удар от форхенд.

1:1 - С отлични първи сервиси Димитров не оставя шанс на съперника и затваря на 15.

2:1 - При 15:15 Григор загуби дълго разиграване след неубедително изпълнение от бекхенд и така пропусна да постави опонента под напрежение. Сервиращият Роже-Васлен печели гейма си.

2:2
- Никакви проблеми за Григор Димитров, който загуби само една точка. Час игра от началото на двубоя.

2:3 - Серия добри излизания на Роже-Васлен на мрежата му дадоха възможност да поведе с 40:15. Българинът не се притесни и отрази геймболите с добра игра от основната линия. Роже-Васлен трепна и допусна двойна грешка при 40:40, значеща възможност да бъде пробит. Гришо се справи в решителния момент и дръпва решително в резултата.

2:4 -
За около минута гейм с лекота. Гришо загуби първата точка, но оттам нататък бе безупречен. Той е все по-близо до крайния успех.

3:4 - Григор реализира вдъхновяващ удар за 30:15. Малко след това той имаше и възможност да пробие, но французинът я парира с добър сервис и обръща ситуацията изцяло в своя полза.

3:5 - Сервисът вече е оръжието, което познаваме в играта на Григор. Той поведе с 40:0, пропусна две възможности да затвори, но при третата пак пласира началния си удар успешно. Той е все по-близо до крайния успех.

4:5 - Добрите и неубедителните изяви в играта на Роже-Васлен продължават да се редуват. Той поведе с атакуваща игра за 30:30, но после допусна и две елементарни грешки за 30:30. Въпреки всичко 53-ият в световната ранглиста състезател затваря в своя полза.

4:6 - Никакви проблеми. На свой сервис Григор Димитров по шампионски затваря на нула без въобще да влиза в разиграване. Той е на четвъртфинал, където ще играе с Александър Догополов или Ярко Ниеминен.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини