10 българи започват ITF турнира в Бургас



09-06-2014 17:30

Точно десет са българските тенисисти, които започват във вторник участието си в основната схема на международния ITF турнир за мъже в Бургас, който е под патронажа на кмета на града Димитър Николов и е с награден фонд 10 000 долара.
 
Водачът в схемата Тихомир Грозданов ше играе в първия кръг срещу Александер Фавро от Франция, като двубоят е в програмата за сряда, съобщи главният съдия Веселина Донева.
 
Другият поставен българин е №4 Димитър Кузманов. Пловдивчанинът стартира с мач с италианеца Рикардо Бонадио, който също е в сряда.
 
Петима българи започват срещите си утре. Два от двубоите срещат сънародници. Участващите с "уайлд кард" Пламен Милушев и Габриел Донев откриват програмата в 10 часа на корт №3. По същото време на пети корт играят единственият наш представител, преодолял квалификациите Данаил Търпов и Велислав Чолаков, който също е с покана от организаторите от БФТ.
 
Във вторник Петър Трендафилов среща Сам Бътлър от Великобритания. Трендафилов и Динко Халачев са водачи в схемата на двойки в Бургас.
 
В сряда ще има още един български двубой. Той противопоставя Валентин Димов на държавния шампион до 16 години Тони Нейков. Динко Халачев среща квалификанта от Румъния Драгош Игнат.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини