Шарапова с трети пореден финал на "Ролан Гарос"



05-06-2014 18:36

Мария Шарапова достигна своя трети пореден финал на Откритото първенство на Франция. В полуфиналите на турнира тя надигра Южени Бушар с 4:6, 7:5, 6:2 за близо два часа и половина битка, реализирайки пореден обрат в надпреварата. Двубоят бе може би най-добрият от началото на турнира и предложи изключително качествен тенис и от двете състезателки. Маша вече е с 19 поредни победи в 3 сета на клей.

"Тя игра невероятно. Имах късмет да спечеля този двубой. Бушар играеше изключително в първия сет, но знаех че не всичко е свършило и мога да обърна. Във финал никога не е лесно, независимо колко си опитен. Както бе днес, когато съперникът ти играе наистина добре. Ще дам всичко от себе си," заяви рускинята в интервюто на корта.

Може би най-атрактивен и любопитен бе първият сет. В него и двете имаха своите възможности да спечелят.  Канадката стигна първа до пробив за 2:1, а малко по-късно Шарапова можеше да го върне при 3:2, но Бушар се спаси с атакуваща игра и чудесно излизане на мрежата и в крайна сметка отново дръпна за 4:2. Рускинята не се притесни и записа серия от два убедителни гейма за 4:4, но не успя да задържи това ниво. Мария направи двойна грешка и бе пробита на 15, след което Бушар затвори сета в много труден сервис гейм - 6:4.

Финалистката в Париж от 2013-а Шарапова отговори бързо и дръпна с 2:0 на старта на втората част. Последваха няколко неубедителни геймове за сервиращите с много двойни грешки и не особено убедителна игра. Шарапова демонстрира повече воля и поведе с 5:3. Бушар спаси три сетбола и върна пробива за 4:5. Шарапова все пак наложи волята си благодарение на грешки на опонентката си и затвори 7:5.

В решителната трета част Мария игра много стабилно, много тактически добре и успя да вземе превес срещу 20-годишната си опонентка, демонстрираща прекрасна форма. Маша проби за 3:1 и въпреки че до края повечето геймове бяха напълно равностойни, съумя да измъкне успеха след два часа и половина игра.

Във втория полуфинал една срещу друга излизат Андреа Петкович и Симона Халеп.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини