Шарапова с шампионски обрат (видео)



01-06-2014 22:03

Считаната за главен фаворит на "Ролан Гарос" Мария Шарапова достигна четвъртфиналите. За целта тя реализира впечатляващ обрат срещу Саманта Стосър след 3:6, 6:4, 6:0 за два часа игра. Така за място на полуфинал тя ще спори с испанката Гарбине Мугуруса.

На трибуните отново бе и Григор Димитров, който подкрепяше своята приятелка. Самата Мария се обърна към него и щаба си след последната точка и емоционално изрази радостта си.

В първия сет Шарапова водеше с 3:2, но допусна сериозен спад в представянето си и Стосър се възползва като спечели 4 поредни гейма за 6:3. Рускинята изоставаше с пробив и в началото на втория сет. Стосър поведе с 4:3 и бе само на шест точки от победата.

Точно в тази трудна ситуация Шарапова за пореден път демонстрира шампионския си характер. Тя спечели девет поредни гейма и показа защо е определяна от букмейкърите като абсолютен фаворит оттук нататък за спечелването на Откритото първенство на Франция.

Досега Шарапова е спечелила единствения си двубой срещу следващата си съперничка Гарбине Мугуруса. Това стана през миналата година отново на клей на турнира в Рим.

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини