Мъри спечели петсетовата битка с Колшрайбер



01-06-2014 16:03

Анди Мъри се класира за осминафиналите на "Ролан Гарос". Шотландецът спечели доиграването на своята битка с Филип Колшрайбер днес и измъкна крайната победа след 3:6, 6:3, 6:3, 4:6, 12:10 за общо 247 минути на корта!

"Почти не успях да спя снощи. Бях готов да играя и в пет сутринта," заяви развълнуваният Мъри, който сега ще се изправи срещу Фернандо Вердаско.

В сравнително кратката днешна битка Мъри първи стигна до мачбол при 9:8, но германецът успя да се спаси. Малко след това шотландецът отрази и точка за пробив в своето подаване, преди в крайна сметка да пробие в 22-ия гейм и да реши всичко в своя полза. Така той прекъсна серията от шест поредни победи на Колшрайбер, който наскоро спечели и титла в Дюселдорф.

Мъри води с 9:1 в преките си двубои с Фернандо Вердаско. Любопитното е, че те никога не са се срещали на клей. "Нямам какво да губя срещу него. Той е фаворит заради позицията си в ранглистата. Ще опитам да покажа най-добрия си тенис," заяви Вердаско, който ще търси първи четвъртфинал на "Ролан Гарос".

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини