Изненада: Нишикори с тежко поражение



26-05-2014 15:25 | Станко Димов

Първата голяма изненада от Откритото първенство на Франция е факт! Един от най-прогресиращите тенисисти – световният №10 Кей Нишикори, напусна турнира още в първи кръг! Японецът претърпя тежко поражение с 0:3 сета от Мартин Клижан, отстъпвайки с 6:7 (4), 1:6, 2:6.

Нишикори далеч не игра на най-доброто си ниво и по всички личи, че не беше готов чисто физически за турнира в Париж. Деветият в схемата допусна цели 10 двойни и общо 40 непредизвикани грешки.

Ранното отпадане на Кей Нишикори по всяка вероятност ще му коства и позицията в Топ 10 на ранглистата. Миналата година японецът достигна до осминафинал на „Ролан Гарос” (загуби от Надал).

Иначе очакванията към Нишикори в Париж бяха големи, тъй като той се представи отлично в турнирите на клей до момента. Японецът спечели в Барселона (АТР 500), а в Мадрид достигна финал, взе сет на Рафаел Надал, преди да се откаже в третата част поради контузия в гърба. Явно болежките на азиатеца не са приключили и той напусна рано-рано „Ролан Гарос”.

Иначе във втори кръг Мартин Клижан, който е 59-и в ранглистата на АТР, ще премери сили с холандеца Робин Хаасе, който също постигна успех с 3:0 на старта, надвивайки Николай Давиденко.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини