Григор Димитров приключи и на двойки в Рим



18-05-2014 00:00 | Станко Димов

Григор Димитров приключи участието си в силния турнир от „Мастърс” сериите в Рим. След като отстъпи на полуфинал на единично пред Рафаел Надал, българинът отпадна на същата фаза и в надпреварата на двойки.

Димитров и неговият партньор Лукаш Росол загубиха след 2:6, 4:6 от тандема Робин Хаасе (Холандия)  / Фелисиано Лопес (Испания). Срещата продължи по-малко от 60 минути и премина изцяло под диктовката на Хаасе и Лопес.

Хаасе и Лопес доминираха през целия двубой и като цяло не срещнаха особени проблеми. Те пробиха два пъти в първия сет за 6:2 в своя полза.

Ситуацията се повтори през втората част и те поведоха с 4:1. Димитров и Росол върнаха единия пробив, но нямаха сили за повече и отстъпиха след 3:6 за около час игра.

В другия полуфинал се получи оспорвана битка, в която опитните Даниел Нестор и Ненад Зимонич отстраниха първите поставени Майк Брайън и Боб Брайън със 7:6, 4:6, 12:10. Така те надиграха американците за втори път в рамките на този месец, след като ги победиха и във финала на турнира в Мадрид.

С достигането си до полуфинал Димитров и Росол си заслужиха 360 точки за ранглистата на двойки и и още толкова за тази поединично.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини