Преди финала в Мадрид: Халеп срещу Шарапова (превю)



10-05-2014 22:52

В неделя от 17,30 часа българско време предстои финалът на силния WTA турнир от категорията Premier в Мадрид. В него ще видим сблъсък между две състезателки от топ 10 - Симона Халеп и Шарапова.

Ето част от най-любопитните факти преди сблъсъка:

1. Шарапова е спечелила и двата двубоя помежду им до момента в по два сета. Те са съответно в Индиан Уелс и Пекин през 2012-а. По това време Маша е номер 2 в световната ранглиста, а румънката е №50.

2. Халеп ще се изкачи до номер 4 в света при титла. Независимо от развоя на финала топ 3 на женската ранглиста няма да се промени и там ще останат Серина Уилямс, Ли На и Агниешка Радванска. Ако Халеп триумфира то тя ще се изкачи от 5-о до 4-о място в понеделник. Тя вече е румънката с най-високо класиране в ранглистата в историята, след като подобри постижението на Ирина Спърля, която бе достигала до 7-о място.

3. Шарапова със сигурност ще прогресира и дори да загуби финала ще бъде под номер 8 в топ 10. При титла Маша ще бъде №7.

4. Победителката във финалната битка ще достигне до №2 в годишната WTA ранглиста на базата на представянето им само този сезон.

5. За Халеп това е най-големият финал до момента и общо 11-и в кариерата й. В категорията Premier тя има 3 титли от 4 финали.

6. Шарапова е губила на клей в последните почти три години само от Серина Уилямс. Последната загуба на Шарапова на червена настилка от друга съперничка е от полуфиналите на "Ролан Гарос" 2011 срещу Ли На. От тогава тя има 46 победи и 3 загуби като пораженията са само от Серина Уилямс - 2 пъти в Мадрид и веднъж на "Ролан Гарос".

7. Шарапова има 10 поредни победи от рождения си ден насам. На 19-и април Мария отпразнува 27-и рожден ден точно преди да спечели турнира в Щутгарт с 5 поредни успеха, а сега добави нови 5 в испанската столица.

ПРОГНОЗИРАЙТЕ ДВУБОЯ ТУК!

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини