ВИДЕО: Финал №90 за Матадора



10-05-2014 18:45 | Станко Димов

Рафаел Надал ще защитава титлата си от „Мастърс 1000” турнира в Мадрид. В първия полуфинален двубой, Матадора се наложи с 6:4, 6:3 над сънародника си Роберто Баутиста Агут и се класира за 90-и път в кариерата си за финал на турнир от АТР.

В неделя, в спора за трофея световният №1 ще срещне Кей Нишикори, срещу когото е спечелил всичките си шест двубоя до момента. Финалната битка е в неделя от 20,15 часа българско време, което остави недоволни местните фенове, тъй като по същото време в испанската столица ще играе и Атлетико Мадрид, който има шанс да стане шампион.

Иначе подобно на цялата седмица, Надал спечели двубоя си без да загуби сет. Той е на победа от 4-а титла в Мадрид, която може да бъде негова общо 63-а! От своя страна Баутиста Агут показа, че има сериозен потенциал, но поне на този етап няма сили да пребори Краля на клея.

Надал започна силно срещата и след ранен пробив успя да поведе с 3:1. Баутиста Агут обаче се възползва от няколко грешки от форхенд на Рафа и съумя да навакса изоставането си, стигайки до 3:3.

Последва обаче нов пробив за Надал, който в крайна сметка се оказа достатъчен за крайното 6:4 в първия сет, продължил около 50 минути.

Световният №1 започна брилянтно и втория сет, като след два пробива поведе с 4:0 гейма. Баутиста Агут намери сили да върне единия пробив и да намали аванса на съперника си до 4:3, това не се оказа достатъчно за нещо повече от почетна загуба - 6:4, 6:3.

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини