Борисова и Яхе спечелиха титлата в Свиленград



09-05-2014 20:24

Водачките в схемата на двойки Симона Борисова и Деря Яхе спечелиха титлата на международния турнир до 14 години в Свиленград, който е от трета категория в календара на "Тенис Европа". Финалът на двойки при юношите също е също изцяло български, общо петима наши тенисисти са на полуфиналите на единично.

Борисова и Яхе нямаха никакви проблеми във финалния двубой и  победиха с 6:1, 6:0 Сара Маздрашка и Елена Тренчева.

При юношите на двойки за титлата ще спорят дуетите Данко Йорданов/Ивайло Керемедчиев и Йоан Георгиев/Симон-Антъни Иванов.

На сингъл при юношите петият поставен Данко Йорданов отстрани втория в схемата румънец Серджу Манчиос с 6:3, 6:3 и ще играе срещу Михал Маринеску, който също е от Румъния. Мартин Станчев победи на четвъртфиналите №7 Симон-Антъни Иванов с 1:6, 6:3, 6:4. Следващият съперник на българина е водачът в схемата Филип Джиану от Румъния, отстранил осмия Ивайло Керемедчиев с 6:1, 6:4.

При девойките №2 Симона Борисова победи рускинята Мария Тихонова с 6:4, 6:0. На полуфиналите тя излиза срещу друга тенисистка от Русия - Кристина Сороколет. Третата поставена Деря Яхе записа победа с 6:3, 6:3 над №7 Зейнеп Ерман от Турция. Розалина Юсева, която е пета в схемата, елиминира след обрат водачката Кармен Ману от Румъния с 2:6, 6:4, 6:4

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини