Шампионът на полуфинал без загубен сет!



09-05-2014 18:17 | Станко Димов

Рафаел Надал е първият полуфиналист на силния турнир в Мадрид. Световният №1 и миналогодишен първенец в надпреварата се разправи категорично с Томаш Бердих, побеждавайки го с 6:4, 6:2 и вече очаква следващия си съперник, който ще бъде Роберто Баутиста Агут.

Досега Надал и Баутиста Агут нямат официален двубой помежду си.

Днес Рафа изигра много силен двубой и нито за миг не позволи на Бердих дори да помисли, че има шанс да измъкне нещо от срещата. Изненадващо или не, благодарение на победата Надал достигна до първия си полуфинал през сезона на клей в Европа!

В предишните две надпревари (Монте Карло, Барселона) Матадора отпадаше на четвъртфиналите. Още по-впечатляващ е фактът, че Рафа достигна до полуфинал в Мадрид без да загуби сет!

Двубоят започна равностойно, но с всяка изминала минутка Рафа Надал започваше да напипва ударите си. Ключов за изхода на първия сет се оказа седмият гейм, в който при сервис на Бердих Надал стигна до преднина 40:15.

Чехът спаси първият брейк-бол, пласирайки много добър сервис. При втория случай обаче Надал отговори с невероятен ретур-уинър, с който напълно заслужено изправи на крака публиката на централния корт „Маноло Сантана”. Пробивът бе затвърден бързо с гейм на 0, а малко по-късно Рафа си подпечата и първия сет – 6:4 след близо 50 минути игра.

Във втората част картината на корта не се промени особено много. Надал продължи да прави възхитителни точки от форхенд, като след една от тях световният №1 успя да пробие подаването на Бердих и поведе с 2:1 гейма. Малко по-късно Рафа проби за втори път в сета, след което затвори двубоя с лекота – 6:4, 6:2.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини