Трагедия: Елена Балтача почина!



05-05-2014 09:59 | Станко Димов

Бившата британска тенисистка Елена Балтача почина на 30 години от рак на черния дроб, съобщи Британската тенис-асоциация. Балтача е от украински произход, дъщеря е на футболиста Сергей Балтача, а дълго време е била номер 1 в ранглистата на страната.

„Новината за смъртта на Елена Балтача е една от най-лошите, които идват при нас. Това е удар за целия британски тенис. Привилегия беше за всеки, който я познаваше, който е играл с нея и който беше приятел или съотборник с нея. Новината опустоши душите ни”, се казва в официалното съобщение на асоциацията.

„Смъртта й оставя огромна празнина в нашия спорт. Бали даде нов смисъл на думата биткаджия. Тя се бореше неуморно по време на мачовете си и никога не се отказа”.

Елена Балтача е родена в Киев, но се мести в Обединеното кралство, когато баща й Сергей подписва договор с Ипсуич Таун. Тя стартира кариерата си професионално през 1997-а година и стига най-високо място в ранглистата през 2010-а година, когато за известно време се изчаква до 49-а позиция.

Участвала е на Олимпийските игри в Лондон, но в последно време контузии в коленете я принудиха да спре със спорта. През декември 2013-а година тя се омъжва за треньора си Нино Северино, а през януари й откриват раково заболяване.

„Загубихме част от светлината на британския тенис – истински модел за подражание, страхотен боец и истински приятел. Думите не могат да покажат добре колко тъжни сме в момента”, коментира бившият капитан на Великобритания за „Фед къп” Иън Бейтс.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини