Шампионката в Мадрид безпощадна на старта



Шампионката в Мадрид безпощадна на старта
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
04-05-2014 19:51 | Станко Димов

Лидерката в ранглистата и водачка в схемата в Мадрид Серина Уилямс спечели безпроблемно за час игра мача си на старта с 6:2, 6:1 срещу преминалата квалификации Белинда Бенчич (Швейцария).
 
32-годишната американка, която защищава миналогодишна титла, заби 11 аса срещу 5 и 6 двойни грешки на съперничката си. Зрителите, сред които треньора и гадже на Серина - Патрик Муратоглу (бивш треньор на Григор Димитров), видяха много малко разигравания на корта, а играта бе предимно на сервис и ретур, гарнирана с доста грешки на Бенчич.

Уилямс допусна пробив и направи 2 в първата част. Тя я спечели и поведе 3:0 след 18 поредни точки. През втория сет дори публиката на централния корт окуражаваше и подкрепяше Бенчич. Серина обаче дръпна 5:0 преди Белинда да запише гейм. Швейцарката се опита да се противопостави, но взе едва 10 точки.

Уилямс спечели 32 директни точки от сервис и 29 от ретур. Следващата й съперничка идва от азиатския мач Пън Шуай – Куруми Нара.

В петък Серина имаше интересно преживяване по време на участието си в благотворителния мач на отборите на Рафаел Надал и Икер Касияс, когато бяха събрани общо 60 000 евро за проекти в помощ на проблемни деца и деца с физическа недостатъчност.   

Топтенисистката танцува на корта с младия испанския артист Дани Ровира, който триумфира в момента с комедията „8 баски фамилни имена”. Ровира дори успя да й каже на английски „Обичам те, Серена”!

Междувременно сестрата на Серина - Винъс Уилямс не пристигна тази година в Мадрид заради контузия.

Златка Замова, кореспондент на Tennis24.bg в Мадрид

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини