Суарес Наваро спечели първа титла при шестия опит



03-05-2014 17:57

Карла Суарес Наваро изживя мечтата седмица в турнира Portugal Open и най-накрая успя да спечели своята първа WTA титла. Това стана факт, след като на финала в Оейраш испанката надви Светлана Кузнецова с 6:4, 3:6, 6:4.

Преди този финал, Суарес Наваро бе загубила предишните си 5 опита да спечели трофей – Марбея (2009, 2010), Оейраш (2012, 2013) и Акапулко (2013).

Въпреки, че започна турнира като поставена под №1 в схемата, на финала малцина считаха Суарес Наваро за фаворит, тъй като срещу нея бе Светлана Кузнецова – бивша №2 в света и носителка на 13 WTA титли, в това число 2 трофея от Големия шлем.

Любопитно е да се отбележи, че с успеха днес Карла Суарес Наваро вече има 26 победи от началото на сезона, постижение, с което не може да се похвали нито една друга състезателка. Втори и трети зад испанката по този показател са Агниешка Радванска и Доминика Цибулкова, които имат по 24 спечелени двубоя.

Суарес Наваро стана третата испанска с титла от началото на сезона. Преди нея това сториха Гарбине Мугуруса (Хобърт) и Мария-Тереса Торо-Флор (Маракеш).

„Опитвах се да се боря, но за жалост днес нещата за мен не се получиха. Искам да поздравя Карла за страхотната седмица. Определено чувството е страхотно, когато спечелиш своята първа титла”, коментира след двубоя финалистката Кузнецова.

„Много съм щастлива, че успях да спечеля първия си трофей. Бях малко нервна днес, а освен това и двубоят бе тежък. Имаше вятър и двете допуснахме доста грешки. Най-важното нещо за мен бе да остана стабилна през целия двубой. Когато имах мачбол единствената ми мисъл бе да вкарам топката в корта и това направих. Наистина много обичам този турнир”, коментира щастливата шампионка.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини