8 българи достигнаха осминафиналите на турнира в Добрич



01-05-2014 11:28

8 родни ракети се класираха за осминафиналите при момчетата на международния турнир по тенис "Изида къп" в Добрич, който е за състезатели до 12 години. При момичетата страната ни е представена в тази фаза от 7 състезателки, съобщават от пресцентъра на турнира.

В силния пол българското дерби на 1 май изправя един срещу друг на корт №2 в градския парк Динко Динев и Симеон Терзиев в пряк спор за място на четвъртфиналите. Другият български мач е на централния корт и противопоставя Васил Димитров срещу Велислав Бонев. Място във финалната осмица на турнира ще търсят още Антъни Генов срещу румънеца Дан Василе, елиминирал Светлин Керемедчиев в оспорван трисетов мач.

Георги Северов ще спори със Себастиян Джима от Румъния, а Алекс Ганчев ще излезе на корта срещу друг тенисист от северната ни съседка - Андрей Андрей. Българо-румънският дуел продължава с осминафинален мач между Денислав Проданов и Раду Михай Папое.

При момичетата Дария Радулова зарадва феновете на тениса в Добрич с прекрасна победа с 6-2 3-6 6-3 над румънката Александра Йордаче и на осминафиналите ще срещне Лилия Димова. Симона Георгиева елиминира молдовка и за място на четвъртфиналите ще играе с румънката Теодора Йосуб.

Анита Иванова ще спори във втория кръг на основната схема с румънката Тодораче. Напред продължават  още Елена Тренчева, Елена Кралева и Велина Минчева.

Известни са вече и четвъртфиналистите при двойките. На крачка от полуфиналите при момчетата са Динко Динев/Драгомир Драганов, Георги Северов/Симеон Терзиев, Николай Неделчев/Пьотър Несторов, Мерт Рамадан с Баръш Аннаев от Турция и Никола Плахов с румънеца Йоан Чирита.

При момичетата на полуфинал вече са Поля Николова и Дария Радулова, а шанс да се класират за тази фаза имат още две български двойки - Елена Тренчева/Александра Златарова и Ралица Александрова/Лора Гергова.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини