Девет български тенисисти в основните схеми на турнира на ITF в Хасково



22-04-2014 10:43 | Станко Димов

Пет девойки и четирима юноши ще играят в основните схеми на международния турнир до 18 години на ITF в Хасково, който е от трета категория.

При девойките по класирането си в световната ранглиста влизат Петя Аршинкова (на снимката) и Елизабет Данаилова. Аршинкова се изправя в първия кръг срещу шампионката от Пловдив Тамара Жиданшек от Словакия, която е поставена под №3.
Данаилова започва с мач срещу шестата Уляна Гриб от Беларус.

Всички останали наши тенисистки играят с "уайлд кард" от БФТ и организаторите. Нито един българин не успя да преодолее квалификациите. Най-близо до това беше Габриел Донев, който отстъпи с 5:7, 5:7 в последния кръг на пресявките от чеха Вейвара.

Зиновия Ванева изтегли тежък жребий и ще играе срещу водачката в схемата Анна Блинкова от Русия. Виктория Желева стартира срещу британката Джорджина Аксън, а Симона Борисова играе с Фани Остлунд от Швеция.

При юношите Калоян Димитров среща Къртни Лок от Зимбабве в първия кръг. Асен Димитров се изправя срещу №7 Бьорн Томсън от Ирландия, а Габриел Евтимов стартира с мач с турчина Мерт Аданали. Петър Андреев ще играе срещу Кенет Райсма от Естония.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини