70 деца участваха в пролетния международен тенис турнир в Албена



21-04-2014 12:29

70 деца взеха участие в международните турнири по тенис „Албена – Пролет 2014” за момичета и момчета до 8 и 10-годишна възраст. Състезанията в едноименния курорт бяха посветени на 45-годишнината от създаването на комплекса и се превърнаха в истински празник на тениса за малчуганите.

Гост на турнира бе Еуген Ганеску от Програмата Тенис 10 в Румъния. Домакините от Албена АД и Драйзам тенис академия, ръководена от Илия Атанасов, решиха децата да играят за всяко място в турнирите, като това даде възможност участниците да изиграят максимално повече срещи.

Главен съдия бе Мирослав Петров, който заедно с екипа от съдии, получи висока оценка от родителите за добрата организация. По време на турнира домакините организираха Парти за малките тенисисти, за които имаше огромна вкусна торта, сокчета и много щафетни игри, организирани от аниматорите от хотел „Сенди Бийч”.

Децата се забавляваха и с новия талисман на кортовете в Албена – огромна тенис топка, която малчуганите в един глас й дадоха име, кръщавайки я Албена. Участниците създадоха прекрасна атмосфера в курортния комплекс, който за Великден отвори врати за множество гости от България и Румъния.

Голяма част от туристите се насладиха на майсторството на малките тенисисти.
Шампион при момчетата до 10 г. стана Ангел Ангелов от варненския Черно море Елит, който на финала победи своя съотборник Филип Петров. В малкия финал Димитър Михайлов от Тича надделя над Виктор Дойчев от Изида.

Победителка при момичетата е Стела Пеева от бургаския Галакси. На финала тя надигра Вяра Михова от Велто. В мача за третото място Биянка Топалова от Царевец (Г. Орях.) победи в оспорван тайбрек Анастасия Николова от Тича.
 
Каталина Петрова от столичния клуб 15-40 победи с 2-1 сета Ема Фатусис от Тича на финала при момичетата до 8 г. Никол Николова от Тича зае трето място след победа над Естела Иванова от Черно море Елит.

Чудесен турнир се получи и при момчетата до 8 г., където първи стана Анас Маздрашки от Проспорт Сф. На финала той постигна успех над Ангел Владов от Тича. Трети стана Робен Гавани от Проспорт, а четвърти – Павел Маринов от Черно море Елит. Малко не достигна на Георги Георгиев от Свиленград и Александър Локи, пристигнал от Англия за турнира, да се качат на стълбичката на победителите.

Всички призьори получиха ваучери на стойност 20 лева в Плейграунд в Мол Варна. Шампионите на „зелен корт” бяха наградени с велосипеди от мениджъра Станислав Енкин във фирма Макском, която е водещ производител на колелета. Най-добрите получиха и множество предметни награди от домакините от Албена.

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ ТУРНИРА!

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Ролан Гарос
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Париж, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Други новини