Джокович: Съперничеството с Надал само ни прави по-добри



14-04-2014 10:36

Новак Джокович призна, че дългосрочната му основна цел е спечелването на "Ролан Гарос", но той в никакъв случай не смята да подценява предшестващите го големи "Мастърс 1000" турнири на клей.

През тази седмица Ноле започва защита на трофея си в Монте Карло, където миналата година прекъсна невероятната серия на Рафаел Надал от осем поредни титли.

"Изцяло съм се съсредоточил за турнирите в Монте Карло, Мадрид и Рим. Искам да се представя максимално добре и да натрупам нужната увереност преди "Ролан Гарос"," коментира Джокович, отчитайки че преди година е мислел твърде много за представянето си в Париж и е подценил състезанията в Мадрид и Рим.

"Натрупах увереност след последните ми успехи в Индиън Уелс и Маями. Винаги е по-трудно да загубиш вярата в себе си, отколкото да натрупаш такава. Насладих се на последните си успехи над Рафа и Роджър в Индиън Уелс и Маями и се надявам да продължа по същия начин и на червени кортове," пожелава си още Новак.

Джокович коментира и съперничеството си с Рафаел Надал, срещу когото е в серия от три поредни победи. "Най-хубавото на нашето съперничество е, че то провокира и двама ни да ставаме по-добри. В момента съм победна серия срещу него, но от опит знам, че в тези случаи трябва дори да работя по-здраво, ако искам да я продължа.

"Играли сме 40 пъти един срещу друг. Това е най-голямото съперничество в кариерата ми. Ние сме от едно поколение и ни предстоят още срещи. Подобни големи съперници за мен са Роджър и Анди, но срещу Рафа е най-оспорвано," смята още Джокович.

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини