Тони Надал: Джокович е най-неудобният съперник за Рафаел



10-04-2014 19:42

Наставникът на Рафаел Надал - неговият чичо Тони Надал определи старта на сезон 2014 като добър, но не идеален за възпитаника му. Той отчита, че проблемите в гърба на Надал са повлияли особено негативно на представянето му и той не се е представил на 100%.

"Първите месеци от сезона бяха добри, но не идеални. Не ни провървя в Австралия, когато Рафа не бе в оптимално състояние за финала. В Индиън Уелс и Маями ситуацията бе по-добра, но бе трудно да се противопостави на намиращия се в отлична форма Новак Джокович.

"Голяма част от проблемите на Рафаел идваха от травмата в гърба. Той не можеше да изпълнява максимално добре втори сервис. Надявам се на клей това да не е от толкова значение, тъй като началният удар на червено не е най-важният фактор," смята Тони Надал.

Той определя също така Джокович като най-трудният съперник за своя възпитаник. "При всички положения Джокович е най-неудобният съперник за нас. Не казвам, че сърбинът е по-добър от Роджър, но Рафаел се приспособява по-добре към стила на швейцареца. В същото време Новак се придвижва отлично по корта и е много трудно да бъде надигран," допълва още треньорът на испанеца.

В последния двубой между Надал и Джокович сърбинът спечели финала на "Мастърс 1000" в Маями с 6:3, 6:3. Той е в серия от 3 поредни победи над Матадора. Испанецът обаче води с 22:18 в цялостното им съперничество досега.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини