Федерер: Очаквам потресаващ мач (видео)



16-05-2010 14:23 | Николай Драгиев

Роджър Федерер призна, че въпреки тежкия мач с Давид Ферер в полуфиналите, е напълно готов да се изправи срещу Рафаел Надал в днешния финал на "Мастърс 1000" в Мадрид. Световният номер 1 призна, че е изненадан от това, че двамата не са се срещали повече от 1 година.

 

"Давид те кара да играеш на 100%. Той на практика не греши и това го прави толкова добър на клей. Учуден съм с каква стръв излезе той, с оглед на негативната му серия срещу мен. Радвам се, че го победих," сподели Роджър.

 

Швейцарецът призна, че вече е много близо до формата, която желае. "Щастлив съм, че формата ми се подобрява тъкмо в най-важния момент. Това е от финалите, в които нищо не се знае. Ще направя всичко възможно да бия Надал. Вече нямам търпение да започне срещата," призна си той.

 

"След като играхме в Мадрид през миналия сезон, очаквах да се срещнем на "Ролан Гарос" или на "Уимбълдън", но това така и не се случи. Освен всичко той се свлече в ранглистата и можеше да се видим и в по-ранна фаза на турнирите, но уви. Ясно е, че битката ще е много тежка. Ние направихме няколко потресаващи мача в последните години. Това е хубаво както за нас, така и за всички, които обичат тениса," обясни още Федерер, който излиза срещу Рафа в 19:30 часа българско време днес.

 




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини