В София стартира 10-о издание на турнира "Амбинор Къп"



08-04-2014 12:32

Днес започва юбилейното 10-о издание на турнира "Амбинор Къп" на червените кортове на ТК "Левски" в София. Наградният фонд в надпреварата тази година е 2500 лева.

Националът и държавен шампион на открито от 2013 година Тихомир Грозданов, който е победител в последните три издания, няма да участва. Той страда от възпаление на дясната ръка, заради което не успя да играе и в мача за "Купа Дейвис" срещу Гърция в Атина в края на миналата седмица.

Поставен под номер 1 на "Амбинор Къп" е получилият "уайлд кард" Димитър Кузманов. Втори в схемата е финалистът от 2012 година Петър Трендафилов.

Победителят в турнира от 2008 година и финалист от миналия сезон Валентин Димов е номер 3, а четвърти поставен е вицешампионът от националното първенство в зала Пламен Милушев.

Номер 5 е държавният шампион за юноши до 18 години Любомир Лещански, а седми в схемата е победителят от първото издание на надпреварата през 2005 година Илия Кушев.

С "уайлд кард" ще се включи и петкратният шампион на България по тенис на открито Ивайло Трайков, който ще играе срещу Николай Драганов в първия кръг. Първите осем поставени се класират директно за втория кръг. Финалът за титлата е в събота от 11.00 часа, а победителят ще заработи 1000 лева.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини