Ана Иванович триумфира в изцяло сръбския финал в Монтерей



07-04-2014 07:02

Ана Иванович спечели титлата на WTA турнира в Монтерей. Във финала тя се наложи над талантливата си сънародничка Йована Яксич и така завоюва 13-и трофей в професионалната си кариера.

Иванович демонстрира шампионския си характер и в спора за отличието имаше нужда от само 60 минути игра, за да триумфира с 6:2, 6:1. Така само през 2014-а тя е вече с две титли.

Дотук през 2014-а Иванович спечели също в Окланд в първата седмица от сезона. Само Серина Уилямс и Ли На имат повече от една титла.

В същото време за финалистката Яксич изминалата седмица също бе повече от успешна, след като тя никога не бе записвала подобна серия от победи на ниво WTA.

"Този финал бе наистина специален за нашата страна, тъй като досега не се бе случвало в WTA за титлата да спорят две сръбкини. Радвам се, че Йована се представи толкова силно тази седмица. Очаква я страхотно бъдеще," сподели шампионката.

"В момента изпитвам малко смесени чувства. Като цяло обаче това бе невероятна седмица за мен. Винаги съм мечтала да бъда на финал и да играя срещу големи шампиони. Ето защо това бе сбъдната мечта. Трудно е да играеш срещу приятели, но мисля че се получи добър мач. Горда съм с представянето си тази седмица," коментира и младата Яксич.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини