Финал преди финала в Монтерей: Ана Иванович срещу Вожняцки



05-04-2014 12:37

Сблъсък между състезателки достигали до номер 1 в световната ранглиста ще видят зрителите в полуфиналите на WTA турнира в Монтерей. Тази нощ в спор за място на финал една срещу друга ще излязат Ана Иванович и Каролина Вожняцки в сблъсък очакван с голям интерес от техните фенове.

Поставената под номер 3 Вожняцки направи впечатляващ обрат, след като губеше със сет и пробив във втория срещу Каролина Плишкова за крайното - 6:7(3), 6:3, 6:3.

"Беше много трудно да се справя с нейния сервис. Играта й е много агресивна и на тези бързи кортове не е никак лесно. Щастлива съм, че продължавам. Особено доволна съм от изявите си в третия сет. Публиката в Монтерей е страхотна, а и условията за играя в местния тенис център са отлични," коментира датчанката.

В същото време Ана Иванович надигра Магдалена Рибарикова с 6:1, 0:6, 6:2, след като успя да превъзмогне загубения на нула втори сет. "Беше труден двубой, тъй като тя е много труден опонент. Играта й е разнообразна. Доволна съм от представянето си," сподели сръбкинята.

Досега Иванович води на Вожняцки с 3:2 в преките битки между двете. Само на твърди кортове те са си разменили по два успеха. "Предстои ми поредният труден мач. Тя има много добър ретур и е цялостно много стабилна от дъното на корта," сподели Иванович.

"Да съм на полуфинал в този турнир е чудесно постижение. Остават още мачове до края на турнира и се надявам да ги спечеля. Никога не е лесно срещу Ана. Ще опитам да се насладя на този сблъсък," заяви от своя страна Вожняцки.

В другия полуфинал предстои мач между Кимико Дате-Крум и Йована Яксич. За 20-годишната сръбкиня това е първия полуфинал в кариерата й. "Това е страхотен резултат за мен. Вярвах в себе си до последно и съм изключително щастлива," заяви тя.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини