Кутровски: Не е важен резултатът, а крайната победа



04-04-2014 23:57 | Станко Димов

Димитър Кутровски доближи България само на победа от запазване на мястото си във Втора група на зона Европа / Африка за Купа „Дейвис”. Това стана факт, след като Дими спечели вторият мач на сингъл от програмата за петък.

Така в събота, при победа в двубоя на двойки, нашият тим ще си гарантира запазването на позициите в групата и на практика ще направи последните два двубоя на единично в петък за протокола.

„Тежък мач и сладка победа. В началото на третия сет съперникът поиска таймаут, в това време задуха силен вятър и се схванах. За радост обаче успях да си върна ритъма и спечелих”, коментира Кутровски след двубоя.

„Не знам дали аз ще играя в двубоя на двойки, но ако капитанът ми гласува доверие съм сигурен, че ще бъда готов. Двубоят ми бе тежък, но ще се възстановя. Прогнози за крайния изход не искам да давам, важното е ние да запишем три победи”, допълни още националът.

Голямата цел на Димитър Кутровски за сезона е влизане в Топ 200. Той щял да се опита да попаднe и в квалификациите на "Уимбълдън".

Попитан за бившия №1 в света Анди Родик, с когото Дими преди време редовно тренираше в САЩ, българинът отговори следното: „От доста време не сме се виждали. Родик се отказа от професионалния тенис, но сега е дори по-зает от преди. До колкото знам той развива много сериозно своята фондация, а освен това е водещ и на радио шоу. Със сигурност сега свободното му време е много по-малко”.

Станко Димов, специален пратеник на Tennis24.bg в Атина

СНИМКИ ОТ ПЪРВИЯ ДЕН НА КУПА ДЕЙВИС

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини