Протестите не спряха Пеер в Окланд



Протестите не спряха Пеер в Окланд
Свързани турнири
06-01-2010 13:28 | Станко Димов

Шахар Пеер продължава със силното си представяне на турнира в Окланд, Нова Зеландия. 22-годишната състезателка размаза с 6-1, 6-0 Магдалена Рибарикова (Словакия) и се класира за 1/4-финал в надпреварата. Интрига на корта нямаше, но за сметка на това напрежение около двубоя имаше. Малка група от хора протестираха против участието на еврейката Пеер, заради инвазията на Израел в ивицата Газа.

 

"Беше ужасно. Предполагам, че тези хора знаят къде точно да застанат, за да мога да ги чувам през цялото време. Виковете са неприятно, но когато побеждавам нищо друго няма значение", призна Пеер. В началото на срещата организаторите дори прекратиха временно двубоя, заради протестите.

 

Рибарикова също не остане доволна от проведения мач. "Така е невъзможно да се играе. Загубих първия сет, защото не мислех за тенис, а за виковете около нас. Тотално загубих концентрация", оплака се състезателката. В спор за мясро на полуфинал Шахар Пеер ще се изправи срещу Мария Кириленко (Русия).

 

Напред в надпреварата продължава и поставената под №1 в схемата Флавия Пенета. Италианката се справи в два сета с Карла Суарес Наваро (Испания). На 1/4-финал Пенета ще срещне Доминика Цибулкова (Словакия). 




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини