Български тенисисти на подготовка в Истанбул



21-03-2014 18:46

Трима от перспективните български състезатели при подрастващите ни Зиновия Ванева, Калоян Вълчев и Габриела Михайлова, са на няколкодневна подготовка във водещата турска тенис академия "Енка", в Истанбул.

Под ръководството на Гевин Хоупър, бивш треньор на Филипусис и Томи Хаас, нашите надежди провеждат интензивни занимания по три пъти на ден.

Собственици на академията са от "Гаранти коза", които са генерални партньори на Българската федерация по тенис. Тази визита на младите ни тенисисти слага своеобразно начало на бъдещото партньорство между Българската тенис федерация и "Енка"Тенис Академия.

Желанието и на двете страни е в бъдеще някои от най-добрите български състезатели да се подготвят в Истанбул за постоянно.

До края на годината предстои да отвори врати и новата база на гостоприемните домакини - уникален тенис-комплекс с 63 корта и всички съпътсващи условия за изграждането на високо качествена подготовка на елитни тенисисти - фитнес, спа-център, хотел и др. Там водещите български състезатели ще могат да ползват базата през цялата година, както и услугите на елитните треньори от Академията.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини