Джокович с впечатляващ обрат над Федерер (видео)



17-03-2014 01:17

Новак Джокович триумфира с първа титла за сезона. Сърбинът надви във финала на "Мастърс 1000" в Индиън Уелс Роджър Федерер след 3:6, 6:3, 7:6(3) за над два часа битка. Това е общо неговата 42-а титла на ниво АТР и така той ще запази второто си място в световната ранглиста.

Проблемите за Джокович започнаха още с началото на двубоя. Той допусна две двойни грешки в откриващия гейм на мача, а при последвалата точка за пробив пред Федерер, швейцарецът спечели страхотно разиграване и вдигна на крака публиката. В типичния си стил бившият номер 1 оформи аванса си до 3:0 преди първата почивка. В крайна сметка след само 31 минути игра Федерер затвори този сет за 6:3.

Джокович постепенно се отърси от слабия старт и заигра равностойно на съперника си. При 4:3 Ноле направи невероятно спасява и стигна до първата си точка за пробив в мача. Пробивът стана факт след непредизвикана грешка на бившия номер 1. При 5:3 Джокович изостана първоначално с 0:30, но след това подпомогнат от две непредизвикани грешки на Федерер, обърна гейма и затвори втората част.

Трудностите за Федерер продължиха и в началото на решителния сет. Той спечели откриващия си гейм, спасявайки точка за пробив с фантастично изпълнение от форхенд. Малко след това обаче при 1:1 отново се озова в подобна ситуация. Той направи нови чудесни удари, за да спаси още две точки за пробив, но при третата направи непредизвикана грешка.

В осмия гейм Джокович имаше някои затруднения да вземе подаването си, но спечели две впечатляващи разигравания и в крайна сметка остана само на гейм от трофея. Сервирайки за мача при 5:4 Джокович допусна да загуби два поредни гейма на нула, което тотално наелектризира публиката, а от различните сектори се чуваха скандиранията на агитките на двамата играчи.

Резонно се стигна до тайбрек. В него Джокович бързо поведе с 3:0 точки. Той се възползва от поредица грешки на Федерер и затвори двубоя със 7:3 точки. Така той вече има три титли в Индиън Уелс и общо 17 в "Мастърс 1000" сериите.

"В момента мисля, че играя отличен тенис. Няколко точки накрая не ми позволиха да спечеля. Смятам, че това е страхотен турнир. Нека поздравим и шампиона Новак, който заслужи своята титла. Надявам се отново да бъда тук догодина и да се насладя на участието си," заяви Федерер при награждаването.

"Беше невероятен мач, невероятно труден. Роджър бе страхотен. Винаги е удоволствие да играя срещу теб. Желая ти успех през цялата година. Благодаря и на моя екип за всичко, което правят за мен. Това е един от най-добрите турнири изобщо. Много благодаря на всички за подкрепата," коментира шампионът Джокович, който вече има 16 победи и 17 загуби в преките сблъсъци с ФедЕкспрес.

 



 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини