Радванска и Пенета ще определят шампионката в Индиън Уелс



15-03-2014 08:12

Агниешка Радванска и Флавия Пенета ще спорят за титлата на силния турнир от категорията Premier в Индиън Уелс. За целта световната номер 3 Радванска се справи със Симона Халеп, която бе приятната изненада до момента, като я надигра с 6:3, 6:4.

Радванска започна отлично срещата и поведе с 4:0, а дори бе на точка от преднина за 5:0. В този момент румънката подобри представянето си и се върна в битката за сета, връщайки един от пробивите. Тя обаче нямаше сили за повече и отстъпи с 3:6.

Халеп стартира по-добре втората част и взе аванс от 3:1. Радванска обаче отговори подобаващо и спечели пет от следващите шест гейма за крайната победа. "Тя е много солидно играеща състезателка, а в последните месеци има чудесни резултати. Опитах се да играя агресивно и да излизам често на мрежата," коментира Радванска.

Очаква се от новата седмица Симона Халеп да стане най-предно класираната румънка в историята. Тя ще заема 5-о място, а досега най-доброто постижение на нейна сънародничка принадлежи на Ирина Спърля - 7-о място. "Щастлива съм от новото си място в ранглистата, невероятно е. Не съм тъжна след такова поражение. Това е тенисът. Трябва да приемеш, че не може да печелиш постоянно," заяви Халеп.

В другия полуфинал Флавия Пенета надигра със 7:6, 6:3 Ли На. Само първият сет от битката продължи 66 минути и завърши с тайбрек. "Мисля, че показахме много добър тенис. В Австралия нямах шанс срещу нея, но днес взех реванш," заяви Пенета, за която това е най-големият финал в кариерата й. "Ако в началото на седмицата ми бяхте казали, че ще съм на финал, нямаше да Ви повярвам," откровена бе тя.

Дотук Радванска води на Пенета с 4:2 в преките им двубои, но през тази година единственият им мач завърши с победа за италианката на твърди кортове в Дубай. Те са играли през 2012-а и в Индиън Уелс, когато Радванска печели с 6:4, 6:2.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини