Вавринка разочарован от себе си, призна за умора



13-03-2014 13:19 | Станко Димов

Кевин Андерсън сложи край на перфектния сезон на Станислас Вавринка и го победи с 2:1 сета на турнира в Индиън Уелс. По този начин 203-сантиметровият развали изцяло швейцарския четвъртфинал, който се очертаваше (Вавринка-Федерер) в първия за сезона „Мастърс 1000” турнир.

Андерсън показа, че е в страхотна форма, след като преди да дойде в Индиън Уелс достигна финал на турнирите в Делрей Бийч и Акапулко.

„Знаех, че ми предстои тежък двубой. Изобщо не мислех, че той е спечелил Australian Open, исках да се концентрирам само върху моята игра и моите удари. Определено е приятно да победиш някой, който наскоро е спечелил турнир от Големия шлем”, коментира Андерсън, след като нанесе първото поражение на Вавринка за годината.

„Той игра добре, в това няма съмнение”, сподели от своя страна швейцарецът. „Той е съперник, срещу когото е трудно да се играе на тези условия. Сервира страхотно и те поставя под напрежение”, каза още Вавринка.

„Аз обаче съм по-разочарован от себе си. Чувствах се малко уморен психически, но не това беше проблемът днес. Като цяло мисля, че бях доста негативен през целия двубой, трябваше да съм по-позитивен. Беше равностоен двубой, имах своите шансове, но не се справих. Не сервирах добре, ударите ми не бяха достатъчно прецизни и заслужено загубих”, каза още Вавринка.

В спор за място на полуфинал Кевин Андерсън ще се изправи срещу Роджър Федерер.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини