Джокович стигна до пълен обрат за място в четвъртфиналите



13-03-2014 11:53

Световният номер 2 Новак Джокович успя да стигне до пълен обрат срещу Марин Чилич и да се класира за четвъртфиналите на "Мастърс 1000" в Индиън Уелс. Сърбинът се наложи след 1:6, 6:2, 6:3.

В първата част Чилич загуби само три точки на свой начален удар и го спечели с убедителното 6:1.

Джокович отвърна бързо на това предизвикателство и спечели втората част с 6:2. Ноле нямаше особени затруднения и в третия сет, в който бързо поведе с 3:0 и в крайна сметка приключи за 6:3.

"Останах спокоен независимо от резултата в първия сет. Приех това, че той сервираше невероятно и вярвах, че мога да стигна до пълен обрат. Втората част бе доста по-различна и аз започнах наистина добре, успявайки да повиша нивото си на игра," коментира Джокович.

В следващата фаза Джокович ще играе с Жулиен Бенето. Французинът, който е непоставен, се справи с Фелисиано Лопес - 6:3, 7:6(4).

Любопитното е, че в четвъртфиналите в Индиън Уелс Роджър Федерер и Джокович останаха единствените състезатели от топ 10. "Трябва да приемем предизвикателството, че всички прогресират. Това е една от многото причини да тренираме още по-здраво и да търсим начини да подобряваме представянето си. Като цяло за спорта е добре да влизат и нови лица, които печелят най-големите турнири," отчете още Джокович, който търси своята трета титла в Калифорния.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини