Надал: Невъзможно е да играя на финал във всеки турнир



11-03-2014 15:00 | Станко Димов

Шампионът от миналата година и световен №1 Рафаел Надал допусна едва втората си загуба от началото на годината, след като отстъпи пред Александър Долгополов в трети кръг на турнира в Индиън Уелс. След срещата испанецът категорично отхвърли спекулациите, че загубата му се дължи на не добро физическо състояние.

„Забравете за гърба ми (бел.ред. където имаше контузия на финала на Australian Open). Не искам повече да говоря за гърба ми, защото той е добре. Не мога да кажа същото за форхенда и бекхенда, които не функционираха добре”, коментира Надал на пресконференция след поражението.

Надал, който има постижение 41 победи и 6 загуби в първия за сезона турнир от „Мастърс 1000” сериите, не пропусна да поздрави 28-годишния си опонент.

„Наистина исках да се представя добре тук. Имам добри резултати в миналото на този турнир, винаги съм се чувствал добре тук. Когато си притиснат до краен предел, такива неща могат да се случат. Можеш да загубиш. Днес аз загубих, поздравления за Долгополов. Той игра по-добре от мен днес. Това е. Животът продължава”, коментира Надал.

Рафа започна сезона много силно, като дойде в Индиън Уелс като шампион от Доха ио Рио де Жанейро и финалист от Australian Open.

„Невъзможно е да достигаш финал във всеки един турнир, в който участваш. Тази година за първи път достигнах до финал в първите си 3 турнири за годината. Днес не бях на ниво и загубих”, сподели Матадора.

Другата седмица Рафаел Надал ще участва на друг „Мастърс 1000” турнир – в Маями, където ще преследва своя първи триумф.

„Ще си взема няколко дни почивка, за да отдъхна психически и се надявам, че ще бъда готов за Маями”, каза Рафа.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини