Моресмо: Тенисът бе моята страст, сега искам да срещна нови хора



08-03-2014 14:22

Бившата номер 1 Амели Моресмо разкрива, че вече обмисля да се занимава и с повече дейности, които не са свързани с тениса. В кариерата си тя има две титли от Големия шлем, а след това се изяви като капитан на френския тим за Фед Къп и директор на турнир в Париж.

Сега тя желае да се концентрира над други дейности и да срещне нови хора. "Имах късмета да изживея една страст - тенисът. Бе страхотно, но искам да науча много други неща и да срещна нови хора в различни сфери и места по света," разкрива Моресмо.

"Имам една и една друга страст и това е виното. Голям почитател съм и чета много по темата за региони както във Франция, така и по света," коментира още двукратната шампионка в турнири от Големия шлем.

"След края на моята кариера аз най-накрая успях да заживея нормален живот и да се насладя на неща, на които преди това не можех. Като тенисистка постигнах това, за което имах сили и бе лесно да поема в друга посока. Въпреки това неизвестността на новото начало ме плашеше. Сега не съжалявам за нищо, което съм сторила," споделя Моресмо.

Иначе в кариерата си Моресмо има общо 25 титли и спечелени над 15 милиона долара. Тя определя триумфа си на Уимбълдън 2006-а, когато стигна до пълен обрат над Жюстин Енен, като най-големият й успех.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Ролан Гарос
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Париж, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Други новини