Шарапова се обяви за край на формат 3 от 5 сета



07-03-2014 13:02 | Станко Димов

Бившата №1 в света Мария Шарапова смята, че мъжете трябва да играят във формат два от три сета на турнирите от Големия шлем, защото така би било по-интересно. 26-годишната рускиня каза пред ВВС, че според нея това може да удължи кариерите на тенисистите.

„Ще бъде по-вълнуващо в началото на мача, защото по принцип първият сет е изключително важен. Когато обаче играеш във формат три от пет сета, първата част понякога не означава толкова много”, смята половинката на Григор Димитров.

„Пет сета са изключително тежки за тялото. Много тенисисти са споделяли, че след дълги мачове, които продължават по 4-5 часа, се възстановяват трудно”, каза още Шарапова, която е една от 10 жени, печелили всички титли от Големия шлем.

В същото време обаче на коренно противоположно мнение е олимпийският шампион и притежател на 2 трофея от Големия шлем – Анди Мъри.

„Прекарваме много време във фитнеса, за да подготвим телата си за големите битки в Големия шлем. Това са най-големите турнири в нашия спорт и е нормално да бъдат най-тежки както физически, така и ментално”, смята Мъри.

„Обичам да играя във формат 3 от 5 сета, защото така няма как да се получи някакъв случаен резултат”, каза още шотландецът. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини