Федерер: Вече не чувствам болка и това се вижда по резултатите ми



05-03-2014 19:23

Роджър Федерер за пореден път увери своите фенове, че все още се чувства в достатъчно добро състояние, за да печели най-големите турнири. Той също така е натрупал и допълнително увереност след успеха си наскоро на силния турнир в Дубай. Там той надигра Новак Джокович, а общо от началото на годината има четири успеха над играчи от топ 10.

Федерер разкрива, че през миналата година не се е чувствал на 100% в дълги периоди заради проблеми в гърба. "Преди всичко съм доволен, че вече се чувствам по-добре физически. Близо съм до обичайното си ниво.

"Всичко това се вижда и по резултатите ми. Колкото до ранглистата - щом не съм на върха за мен няма значение точната ми позиция," коментира швейцарецът.

"Двубоят с Новак в полуфиналите в Дубай бе като мини-финал. Новак има четири титли в турнира и публиката ни оказа страхотна подкрепа и на двамата. Наистина съм доволен от този успех," коментира още Федерер.

Федерер отново ще се завърне на корта тази седмица на турнира в Индиън Уелс. Той има четири титли в него и за последно през 2012-а.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини