Тони Надал: На Рафа му бе тежко да го освиркат в Париж



04-03-2014 18:53

Чичото и треньор на Рафаел Надал - Тони Надал разкри, че двете най-тежки поражения в кариерата на неговия възпитаник са в шестчасовата битка срещу Новак Джокович на Australian Open 2012, а преди това и на "Ролан Гарос" 2009 от Робин Сьодерлинг.

Специално за поражението в Париж Тони Надал признава, че е било още по-трудно за Рафа, тъй като тогава той бе освиркан и от публиката.

"Смятам, че можем да обясним случилото се по много начини. Днес живеем в свят, в който щом хората видят състезател играещ красиво, то те автоматично решават, че е и добър човек. И обратното - щом някой играе по-грубо, не толкова плавно, това бива свързвано и с личността му.

"Все пак си мисля, че Рафа все пак има добър имидж във Франция. Вестник "Екип" го награди за най-добър спортист на годината, а и често се пише за него," коментира Тони Надал.

Наставникът на Матадора не крие, че често е бил ядосан на поведението на публиката на "Ролан Гарос".

"Трябва да съм идиот, ако не съм се ядосвал на тяхното отношение. Много неща се промениха в последните две години. Един път директорът на турнира ми каза след мач на Рафа - "Много съм щастлив, че Надал спечели. За разлика от съперника му, Рафа винаги се държи по един и същи начин, независимо дали около него има включена камера, или не."

"Рафа е добър човек. Това, което се случи срещу Сьодерлинг на "Ролан Гарос" е просто немислимо. Четирикратен да бъде освиркан срещу играч, който далеч не е от най-приятелски настроените! Французите обичат красивата игра. Рафаел е испанец и играе по-друг начин. И също така побеждава Федерер. За мен обаче е нормално да не бъде харесван от всички," признава още Тони Надал.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини