Джокович: Федерер показа защо е голям шампион



01-03-2014 06:55

Новак Джокович отдаде заслуженото на Роджър Федерер и призна, че е бил надигран в тяхната битка от полуфиналите на АТР 500 турнира в Дубай.

Швейцарецът стигна до пълен обрат - 3:6, 6:3, 6:2 и реализира своята 17-а победа в кариерата над Ноле.

"Той заслужи да спечели. Във втората част от двубоя бе по-добър, движеше се добре по-корта и бе по-агресивен. Започнах лошо третия сет и направих повече от нужното непредизвикани грешки. Той усети открилата се възможност пред него и се възползва. Ето защо той е голям шампион," заяви сърбинът след битката.

"Всички мачове срещу Роджър са трудни. Въпреки, че чувствах че в първия час и половина съм по-добрият играч на корта, това не се оказа достатъчно. В подобни двубои няколко точки могат да определят победителя. И това се случи. Той бе по-уверен и излизаше често на мрежата, а от другата страна аз се отдръпнах и резултатът е, че записах поражение," обобщи той.

Джокович също така отчита, че тази година не е успял да изиграе достатъчно двубои. Турнирът в Дубай бе едва втори за него през 2014-а като преди това на Australian Open загуби в четвъртфиналите от Станислас Вавринка.

"Подобни неща са нормални в спорта. Не може винаги в спорта да бъдеш в оптимална форма, има и подобни неуспешни турнири. В тях губиш от по-добър играч. Продължаваш напред и се опитваш отново да прогресираш," допълни още Джокович.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини