Добро начало за Григор Димитров в Акапулко



26-02-2014 05:37

Григор Димитров започна успешно участието си на АТР 500 турнира в Акапулко (Мексико). В първи кръг той се наложи над австралиеца Маринко Матошевич със 7:5, 6:1 за 80 минути игра и дотук е спечелил нови 45 точки за ранглистата. Българинът имаше затруднения в по-голямата част първия сет, но в крайна сметка успя да пречупи съперника и след това изцяло доминираше на корта.

Тази първа част продължи близо час и бе доста оспорвана. Григор първи допусна слабост в играта си и при 3:3 гейма се озова в ситуация 0:40. Той спаси първите две възможности за пробив, но при третата Матошевич реализира. В осмия гейм австралиецът пропусна сетбол при 5:3 и малко по-късно бе наказан.

Гришо взе аванс от 40:0 при подаване на Матошевич и в крайна сметка върна пробива за 4:5. Това сякаш бе и решителният момент в двубоя. Оттук нататък Димитров пое ситуацията в свои ръце. Поведе с 6:5 и след това пак проби в изключително оспорван гейм - 7:5.

За по-малко от 20 минути игра Димитров на практика ликвидира интригата в двубоя с началото на втория сет. Той реализира два пробива за внушителното 5:0. Матошевич все пак успя да вземе един път подаването си до края на мача, но нищо повече.

Във втори кръг Гришо ще играе с Маркос Багдатис, който в момента е 149-и в ранглистата. Българинът води с 4:1 в преките им срещи, две от които бяха през 2013-а. Единственият успех на кипърецът е на Уимбълдън 2012-а, когато Гришо се отказа с травма във втория сет.

ВИЖТЕ ОСНОВНАТА СХЕМА В АКАПУЛКО!

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини