Караманолева на четвъртфинал на Държавното в зала



25-02-2014 15:20 | Станко Димов

Първите две поставени в схемата на Държавното първенство по тенис за жени в зала Хюлия Велиева и Александра Караманолева се класираха на четвъртфиналите на турнира, който се провежда в столичната зала "София".
 
Велиева, която играе за ТК "НСА", отстрани Виктория Желева ("Хасково") с 6:3, 7:5. В следващия кръг тя ще се изправи срещу Зиновия Ванева. Представителката на "Стоянстрой" (Пловдив) участва с "уайлд кард" от БФТ. Държавната шампионка до 18 г. на закрито Ванева победи Никол Йорданова ("Дема") с 6:3, 6:4.
 
Караманолева ("Левски") надигра Алина Каражова ("Лозенец 2000") с 6:4 и лекарска забрана на съперничката заради навяхване на десния глезен. Александра очаква на четвъртфиналите Мелина Любомирова ("Славия Бомел").
 
Третата поставена Габриела Михайлова („Спорт палас” – Сливен) също записа успех. Тя победи квалификантката Милка Генкова („Локомотив”-Пловдив) с 6:2, 6:1.
 
Изненада поднесе тръгналата от квалификациите Цветанка Трифонова. Тенисистката на ТК "15-40" отстрани четвъртата в схемата Виктория Очева ("Про спорт") с 6:4, 6:4, въпреки че в първия сет отстъпваше с 2:4 гейма.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини