Илия Кушев стана държавен шампион в зала



23-02-2014 12:48 | Станко Димов

Илия Кушев от ТК "Левски" спечели титлата от Държавното първенство по тенис за мъже на закрито в столичната зала "София".
 
На финала 33-годишният бивш състезател за Купа "Дейвис" се наложи над своя съотборник и водач в схемата Пламен Милушев с 6:0, 6:7(5), 6:2.
 
Кушев набързо спечели първия сет. Милушев, който е на 19 г., прекъсна серията от шест загубени гейма, като взе подаването си в началото на втората част. В нея Пламен проби за 4:2, а при 5:3 имаше сетбол, който съперникът му отрази. Стигна се до тайбрек.

В него Илия Кушев допусна двойна грешка, която доведе со 4:6 точки. Милушев реализира втората си възможност в тайбрека за изравняване на сетовете, след като топката от форхенд срещна лентата на мрежата и падна в полето на неговия опонент.
 
Веднага след това водачът в схемата поиска медицински таймаут заради проблем с бедрен мускул. В третата част Кушев проби за 4:2 и в последния гейм, за да спечели двубоя и титлата.
 
Призьорите получиха освен купи и самолетни билети (3 за шампиона и 2 за подгласника му), осигурени от БФТ. Те бяха наградени от и. д. Генерален секретар на федерацията Катерина Генова и националния треньор и капитан за Купа "Дейвис" Тодор Енев.
 
От понеделник започва последното за годината Държавно първенство по тенис в зала - това за жени, което също ще се проведе в "София".

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини