Винъс не даде шанс на Вожняцки за място на финала в Дубай



21-02-2014 17:13 | Станко Димов

Винъс Уилямс достигна до финал на силния турнир в Дубай, след като в сблъсък на бивши №1 в света победи Каролина Вожняцки с 6:3, 6:2.

Уилямс, която е шампионка в Дубай от 2009 и 2010-а, увеличи серията си в турнира на 14 поредни победи. В спор за трофея Винъс ще се изправи срещу сестра си Серина или французойката Ализе Корне, които ще премерят сили във втория полуфинален двубой.

Въпреки, че през първия сет вкара едва 41% начален удар, Винъс Уилямс спаси 2 от 3-те точки за пробив, които се откриха пред опонентката й. В същото време обаче 33-годишната американка притисна много сериозно началния удар на датчанката и спечели 18 от 29-те точки при сервис на Вожняцки, в това число осъществявайки цели 4 пробива.

Втората част също започна добре за участващата с „уайлд кард” Уилямс, която успя да поведе първи с 3:0, а след това и с 4:1. До края на срещата Вожняцки успя малко да стабилизира играта си, но крайният победител беше предизвестен отдавна.

„Ще бъде страхотно ако играя срещу Серина във финала. Тя е №1 в света и има страхотна възможност да спори за трофея, без да искам да подценявам Корне. Ще бъде отлично ако двете с нея се класираме за финала”, коментира Винъс Уилямс.

До момента Серина и Винъс са се срещали 24 пъти, като световната №1 води с 14:10 победи, 9:7 на твърди кортове.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини