Надал убедително върви към трети пореден финал



21-02-2014 08:07

Рафаел Надал достигна четвъртфиналите на АТР 500 турнира на клей в Рио де Жанейро. Испанецът надви Алберт Монтанес с убедителното 6:1, 6:2 и така вече има 101 победи от 116 мача срещу сънародници.

Като цяло Матадора нямаше особени затруднения в срещата и загуби едва три гейма. Все пак Рафа отчете, че все още не се чувства в оптимално физическо състояние след периода, в който не игра.

"Когато получиш подобна травма във финал на турнир от Големия шлем и повече от две седмици си извън корта, не е лесно да се завърнеш в игра. Проблемите в гърба все още ми създават трудности. Доволен съм обаче от решението си да участвам на турнира в Рио," коментира той.

Световният номер 1 ще играе в следващата фаза с португалеца Жоао Соуса. Досега те нямат официален мач помежду си, а Соуса е 48-и в световната ранглиста.

За Надал турнирът в Рио е първи след Australian Open. Дотук той има два поредни финала този сезон след Доха и Мелбърн и се надява на трети такъв в бразилския град. Миналата година Надал достигна общо 14 финали.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини