Треньорът на Томи Хаас впечатлен от Вивиан Златанова



19-02-2014 10:28

Един от големите таланти на българския тенис - 16-годишната Вивиан Златанова, от началото на годината тренира в Германия, по покана на нейния треньор Патрик Евалд. Ето впечатленията на родената в Пазарджик състезателка, която миналия сезон спечели в Албена първата си титла от международен турнир за жени.
 
"В момента съм в град Падерборн. Тренировките са доста тежки, но смятам, че се справям добре. Треньорите са много позитивни, дозират всяка едно занимание, но намират начин и да се забавляваме на корта. Много ми помага бившият футболист и треньор на ЦСКА Павел Дочев, който игра дълги години за местния отбор и сега живее със семейството си в града. Той ми показа доста полезни упражнения за стабилитет, кондиция, издръжливост и бързина.

"В Падерборн живее и Нели Филипова, която е бивша гимнастичка от ансамбъла на България. Бях две седмици и в тенис академията "Васке-Шютлер" във Франкфурт. Александер Васке, който е новият треньор на Томи Хаас, наблюдава моите тренировки. Той каза на Патрик, че имам потенциал да направя сериозен пробив.

"Васке подчерта, че харесва моето трудолюбие и усърдие по време на заниманията, ударите ми и начина, по който "чета" играта. На съседния корт тренираше самият Хаас, който ме впечатли много, защото, въпреки че е на 35 години и е №12 в света е изключително отдаден по време на заниманията", разказа Златанова.
 
На подготовка в Падерборн тази седмица е и националът за Купа "Дейвис" Александър Лазов, чийто наставник е също Евалд. Двамата пазарджиклии тренират заедно за бързина, издръжливост и сила. Престоят на Вивиан в Германия е с финансовата подкрепата на компанията "Хемерлинг Груп", която е най-голямата в страната за продажба за гуми на камиони.
 
"За мен всичко е ново: хората, тенисистите, културата. А най-вече съм изумена от точността на германците. В момента уча здраво немски. Семейството ми липсва, но любовта ми към тениса е много голяма. Дано имам късмет и да съм здрава и да радвам всички, които вярват в мен. Предстои ми участие през март на два турнира на ITF в Ираклион, Гърция, след което ще играя на състезания в Казахстан. После ще се върна в България, за да се явя на изпити в училище", завърши Вивиан Златанова.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини