Тим Хенман: Анди Мъри може да защити титлата си на Уимбълдън



18-02-2014 09:56

Един от най-добрите британски тенисисти от близкото минало Тим Хенман изрази мнение, че Анди Мъри има всички шансове да успее през тази година да защити титлата си на Уимбълдън.

"Харесва ми това, което виждам напоследък от него. Смятам, че той има достатъчно време до Уимбълдън, за да се подготви оптимално. Много е важно да не се поддава на напрежението, да се наслаждава на играта, за да успее да защити трофея," смята Хенман.

Хенман определи макар и неочакваната титла на Станислас Вавринка на Откритото първенство на Австралия като заслужена. "Той се представи страхотно и постигна наистина изключителен резултат. Стан бе най-добър. Доскоро бяхме свикнали всички тези турнири да се разпределят между топ 4 играчите. Постижението на Стан показва, че той има качествата да се противопостави на тези състезатели," убеден е Хенман.

Хенман също така дава съвет към основните играчи да следват стратегията на Роджър Федерер и да си почиват минимум 15 дни след турнир от Големия шлем, ако искат да поддържат през целия сезон оптимално състояние.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини