Халеп подгони национални рекорди на Румъния



17-02-2014 14:38 | Станко Димов

Симона Халеп спечели най-значимата титла в кариерата си до момента, след като в неделя триумфира на турнира в Доха. По пътя към титлата румънката се справи последователно с 3 съпернички от Топ 10 – Сара Ерани, Агниешка Радванска и Ангелик Кербер. Странно или не, най-трудният двубой на Халеп в Катар се оказа...в първи кръг срещу Кайа Канепи, когато тя бе близо до загуба.

„Първият кръг наистина бе много труден за мен. Предишната седмица бях играла за „Фед Къп”, а мачовете там бяха в зала. Беше ми трудно да се адаптирам на кортовете в Доха, защото преди двубоя с Канепи бях направила само една тренировка. В третия сет изоставах с 3:5 и тогава повиках треньора си на корта. Казах му: „край, загубих мача.”

Той обаче ме успокои и ми каза, че мога да го обърна. И аз го направих. Това ми вдъхна сериозна увереност и започнах да вярвам, че имам своите шансове в турнира. Борех се за всяка точка и успях да намеря играта си”, коментира Халеп пред официалния сайт на WTA.

С триумфа в Катар Халеп се изкачи до рекордното за нея 9-о място в ранглистата. Тя се доближава максимално близо и до рекорд за родината й Румъния, която може да се похвали с №7 в света (Ирина Спърля) и №8 (Виржиния Ружици).  

„Чувствам се много, много добре в момента. Щастлива съм, че спечелих турнира в Катар. Невероятно е, защото когато дойдох тук не очаквах, че ще стигна толкова далеч. Наистина е невероятно, това е най-значимият трофей в кариерата ми. Всичко в Доха е отлично, церемонията по награждаването също беше много мила. Всичко тук ми харесва”, завърши Халеп.

Румънката няма да има много време да се радва на трофея, тъй като и тази седмица ще бъде в игра – на турнира в Дубай.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини