Рафа Надал се размечта за второ олимпийско злато



16-02-2014 16:59 | Станко Димов

Рафаел Надал пристигна в Рио де Жанейро, където през седмицата ще участва в местния турнир. Надпреварата е от категорията АТР 500 и е дебютна в календара на АТР. За Рафа това ще бъде първи турнир след Australian Open, където той загуби на финала от Вавринка. Испанецът призна, че все още не е напълно възстановен от травмата в гърба, която получи по време на загрявката на финала в Мелбърн.

„Останах си няколко дни у дома и си почивах. Надявах се, че това ще ми помогне по-бързо да се възстановя от травмата в гърба. Не мога да предсказвам бъдещето, но се надявам, че положението с гърба ми няма да е проблемно”, коментира Надал.

„Рио е специално място за мен. Имам много почитатели тук и винаги се чувствам страхотно, когато съм в града”, отчете Матадора. Запитан дали мисли за следващите Олимпийски игри, които ще бъдат именно в Рио през 2016-а година, Рафа каза следното: 

„Две години и половина са много време. Трудно ми е да предскажа какво ще се случи, но съм мотивирам да участвам на Игрите и да се представя добре. Фактът, че пропуснах Игрите в Лондон ме мотивира допълнително за тези в Рио. Състезавах се в Пекин и спечелих, чувството беше страхотно. Надявам се, че през 2016-а ще съм готов да го повторя”.

Рафа Надал е поставен под №1 в основната схема в Рио де Жанейро. Негов съперник в първи кръг ще бъде сънародника му Даниел Химено-Травер.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини